Manual utilizare aplicatie `Hranitor Animale`

Unde gasiti aplicatia

Android (Google Play) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rws.petfeeder

iOS (App Store) https://apps.apple.com/ro/app/hranitor-animale/id1570232887


Cum sa instalam aplicatia `Hranitor Animale` pe telefon cu sistem de operare Android/iOS

In acest video voi prezenta cum sa instalati aplicatia `Hranitor Animale`

Gasiti aplicatia in `Google Play Store` sau `Apple App Store` cautand "hranitor animale" intre ghilimele.
Apasati instaleaza si aplicatia se va instala pe telefonul dumneavastra.


Cum sa adaugam primul dispozitiv in aplicatia `Hranitor Animale`

In acest video voi prezenta cum sa adaugati primul dispozitiv in aplicatia `Hranitor Animale`.

Acum ca aveti instalata aplicatia, deschideti-o.
- selectati limba, Romana sau Engleza si apasati continua
- aici gasim o mica descriere a aplicatiei, apasati continua
- selectati `fusul orar`, in cazul Romaniei `Europe/Bucharest` si apasati continua
- pentru a adauga dispozitivul achizitionat, apasati pe `Adauga dispozitiv`, aplicatia va va cere voie sa acceseze camera foto a telefonului, apasati `Accepta` si scanati codul QR primit cu dispozitivul. Dati-i un nume ca `Hranitor catei` si apasati adauga. Dispozitivul a fost adaugat, apasati continua
- aici gasim un tutorial de folosire a aplicatiei, apasati `Inchide`

In ecranul `Dispozitivele mele` avem `Hranitor catei este neconectat`, asta inseamna ca aplicatia `Hranitor Animale` inca nu comunica cu dispozitivul.


Cum sa ne conectam prima data la dispozitiv

In acest video voi prezenta cum sa conectati pentru prima data aplicatia `Hranitor Animale` la dispozitiv.

Va rog sa bagati dispozitivul in priza si sa asteptati 1 minut. In acest timp dispozitivul va porni si va creea propria retea WiFi cu SSID-ul `HA-` urmat de 12 caractere.
Mergem in setarile telefonului la conexiuni WiFi si cautam reteaua care incepe cu `HA-` si ne vom conecta la ea. Parola este 1234567890 pentru aceasta demonstratie.
Cand achizitionati dispozitivul veti primi SSID-ul si parola retelei WiFI impreuna cu codul QR.

Dupa ce ne-am conectat cu succes la reteaua WiFI, mergem si deschidem aplicatia `Hranitor Animale` si vom vedea ca dispozitivul `Hranitor catei este conectat`, aplicatia semnalizand ca dispozitivul este in mod offline, adica neconectat la internet. Asta inseamna ca aplicatia este conectata prin WiFi direct la dispozitiv si putem incepe sa-l folosim.


Cum sa folosim optiunile dispozitivului

In acest video voi prezenta cum sa folositi dispozitivul cu ajutorul aplicatiei `Hranitor Animale`.

Verificati ca telefonul dumneavastra este conectat la reteaua WiFi `HA-` urmat de 12 caractere.
Daca este conectat, deschidem aplicatia `Hranitor Animale`. In cazul in care nu este conectat, vedeti video-ul `Cum sa ne conectam prima data la dispozitiv`.
In ecranul `Dispozitivele mele` apasam pe `Hranitor catei este conectat`.

La `Manual` avem optiunea de a hrani la cerere. Selectam numarul de secunde si apoi apasam `Porneste`. Se afiseaza o confirmare, apasam `Confirm` si hranitorul va porni pentru numarul de secunde selectat. Aplicatia ne va afisa o confirmare de pornire si oprire.

Trecem mai departe la `Program automat`.

Aveti disponibile 5 programe. De exemplu puteti folosi programul 1 pentru a hrani dimineata, programul 2 la pranz si programul 3 seara, sau programul 1 dimineata si programul 2 seara. Asta ramane la latitudinea dumneavoastra.

Setati `Pornit`, selectati ora la care porneste, sa setam 13 30 si durata in secunde, zilele in care sa functioneze, de obicei toate, si apasati `Salveaza`. Dispozitivul ne confirma ca a salvat programul.

Trecem mai departe la `Setari`.

Dispozitivul ne comunica ca este in mod retea WiFi si ca suntem conectati la reteaua `HA-` urmat de 12 caractere. Aici aveti posibilitatea de a conecta dispozitivul la o retea WiFi conectata la internet. Puteti vedea cum sa faceti asta in urmatorul video. Putem vedea si seta `Data si ora`. Data si ora se seteaza automat de fiecare data cand ne conectam la dispozitiv care nu este conectat la internet. In cazul in care dispozitivul este conectat la internet, `Data si ora` se vor sincroniza automat.


Cum sa conectam dispozitivul la reteaua WiFi

In acest video voi prezenta cum sa conectati dispozitivul la reteaua WiFI cu ajutorul aplicatiei `Hranitor Animale`.

Pentru asta aveti nevoie de o retea WiFI in apropiere de dispozitiv si sa stiti SSID-ul si parola retelei.

Verificati ca telefonul dumneavastra este conectat la reteaua WiFi `HA-` urmat de 12 caractere. Daca este conectat, deschidem aplicatia `Hranitor Animale`. In cazul in care nu este conectat, vedeti video-ul `Cum sa ne conectam prima data la dispozitiv`.
In ecranul `Dispozitivele mele` avem `Hranitor catei este conectat`, aplicatia semnalizand ca dispozitivul este in mod offline, adica neconectat la WiFI.

Apasam pe `Hranitor catei este conectat` si vom merge la `Setari` pentru a conecta dispozitivul la WiFI.
Completati SSID-ul si parola de la reteaua dumneavastra WiFi si apasati `Conecteaza`. Eu o sa folosesc o retea creeata pentru acest video cu SSID WiFi_Demo si parola 1234567890.
Aplicatia se va deconecta de la dispozitiv. Dispozitivul va incerca sa se conecteze la reteaua dumneavastra WiFI. Daca SSID-ul si parola sunt in regula, in cateva zeci de secunde dispozitivul se va conecta la WiFi. Intre timp puteti apasa `Reincarca`.
Acum dispozitivul este conectat la WiFi si implicit la internet.
In cazul in care dispozitivul nu se poate conecta la WiFi-ul dumneavastra, va recrea reteaua WiFI cu SSID-ul `HA-` urmat de 12 caractere. In acest caz va trebui sa refaceti pasii din acest video. Inainte de asta verificati SSID-ul si parola retelei dumneavastra WiFI.


Cum sa primim mesaje de confirmare la rularea unui program automat

In acest video voi prezenta cum sa activati sau sa dezactivati mesajele de confirmare ajutorul aplicatiei `Hranitor Animale`.

Pentru a beneficia de aceasta functie, este nevoie ca dispozitivul sa fie conectat la o retea WiFi si implicit la internet. In cazul in care nu este conectat la o retea WiFI, vedeti video-ul `Cum sa conectam dispozitivul la reteaua WiFi`.

In ecranul `Dispozitivele mele` apasam pe `Hranitor catei este conectat`.
Pentru a activa mesajele, mergem la `Setari`, la `Mesaje confirmare` si apasam pe `Porneste`. Primim o confirmare ca mesajele au fost activate.
Pentru a dezactiva mesajele, apasam pe `Opreste`. Primim o confirmare ca mesajele au fost dezactivate.